nen bola mon futur

Conciliar, a vegades, sorprèn

Els últims dos meses estan siguent bastant frenètics per mi, i no només per mi, també per la meva família i sobretot, pels meus fills. Feina, compromisos, noves propostes… I amb tot plegat estic contenta, feliçment contenta.

Esclar que amb tot això també veig poc als nens, menys del que estàvem habituats fins ara. I hem perdut moments d’exclusivitat amb l’un i amb l’altre, però  com no, aquesta situació m’ha portat a explorar dins meu i buscar alternatives: m’invento manualitats (habitualment sóc poc creativa), receptes de cuina (no acostumo a cuinar), vaig a la piscina sense depilar (perquè no he tingut temps i no m’importa) i sobretot, els explico i comparteixo amb ells el meu projecte d’acompanyament a la maternitat molt més del que havia fet fins ara. I quan ve el gran, el Guim, al grup de criança per exemple, sento com m’observa a mi mentre escolto, i alhora, com escolta ell què necessiten les dones, les mares, els bebès.

Cal dir també que a pesar de tot, tots dos continuen dient-me que no volen que marxi cada cop que surto de casa. I acullo aquesta negativa, clar que sí! Volen a sa mare les 24 hores del dia, i és just que ho reclamin. Però tot i així sé també que comprenen ara sí, amb fets més que amb paraules què faig, on estic, i per què ho faig.

I això, em reporta calma, confort. I aquí la sorpresa que em reporta el fet d’estar compartint aquesta parcel·la fins ara meva amb ells: a ELLS com a gènere masculí, espero estar-los-hi sembrant la llavoreta de l’empatia i l’entendre la feminitat i maternitat en clau més profunda, molt més del que com a mare o com a dona els hi pugui arribar jo a explicar. Ara sí que sé que estic on he d’estar. Projectant per mi, projectant per ells, projectant per un futur on el sentir i l’escoltar arribi a ser més fàcil entre ambdós gèneres.

I tu, com concilies o com expliques de què va la teva feina als teus fills/es? T’ha aportat alguna sorpresa inesperada l’haver-ho fet? M’encantarà saber-ho!

 
 

Roser Pont Vilalta
Doula, assessora de porteig 
i formada en lactància

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/6/e/instintdemare.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *