Doula

LA DOULA, QUÈ ÉS?

doula postpart Instint de Mare 5

Una doula és una dona, que ha estat formada per estar al costat d’una altra mare durant el procés de l’embaràs, part o postpart (el que ella desitgi), per tal d’oferir-li seguretat, confiança en ella mateixa, tranquil·litat i un espai de no judici per abocar-hi totes les emocions que la mare (i sovint la parella) necessita expressar durant la descoberta de la seva p/maternitat.

La doula resulta ser un suport emocional i sovint logístic per una família, una persona que no aconsella, que no opina, que tampoc jutja ni instrueix. La doula fa un paper d’escolta activa, d’acompanyant d’emocions, proposa, suggereix, etc., perquè la mare, en el sí de la nova família que es crea, confiï en ella mateixa, es reconegui com la mare que vol ser i així trobi les seves pròpies respostes i el seu propi camí.

QUÈ NO ÉS UNA DOULA?

Una doula no és ni infermera, ni llevadora, ni ginecòloga.

Una doula rep una formació que la prepara amb un coixí d’informació per tal de saber estar al seu lloc en tot moment.

Una doula no és personal sanitari, no fa tactes vaginals, no atèn parts a casa (ni enlloc), no assisteix parts sola, no aconsella a la mare del tipus de part que ha de fer.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/6/e/instintdemare.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405