blai

Com es pot estimar a més d’un fill?

Quantes vegades durant l’embaràs del Blai li preguntava a la meva mare com ens podia estimar a tots,  als meus germans i a mi, alhora. Ho veia impossible estimar a un altre fill igual com estimava al Guim. I em deia que sí, que ja ho veuria, que no patís, que no m’hauria de forçar a estimar-los ni igual, ni menys, ni més. Els estimaria diferent. Però jo seguia sense entendre-ho, pensant que hauria de restar del Guim per sumar en el Blai, i em dolia en l’ànima.

Aquest mes fa 2 anys i mig, ja, el meu petitet. Ara el Blai ja no és tan bebè. Qui em va il·luminar i fer despertar el meu jo més íntim. El que em va empènyer a prendre el camí de la maternitat amb 2.

“Mama, jo sol”. “Mama, no en vull més”. “Mama, tashtimo”. I així, anem fent camí: veloç ell, expectantant jo. El temps passa ràpid, a pesar que quan estàs immersa en la maternitat dels primers dos anys sembla un bucle que mai s’acabarà, però cada etapa té un fi. I sí, sé el que penses, aquesta fi cooooosta d’arribar quan estàs vivint aquell moment, però hi és. I quan arriba, ja ha passat, tant pel bo com pel no tant bo.

I al llarg d’aquest temps, he viscut amb el segon fill les primeres descobertes, les sol·licituds de límits, els conflictes amb el seu germà, tot com si fos la primera vegada. Sovint es diu o se sobreentèn que amb el segon fill ja tens l’experiència del primer i que ja ho tens tot dominat. Però no, resulta que són dues persones ben diferents, i potser sí que tens unes primeres “taules” que abans no tenies, però – almenys a mi em passa – que no pots baixar la guàrdia perquè de sobte, et trobes amb altres situacions que no havies experimentat encara. I et fan trontollar, dubtar, reorientar-te i ressituar-te. I redescobrir-te.

Com es pot estimar a més d’un fill? Recordo que vaig llegir un dia alguna cosa similar a: “l’amor pels fills no se suma ni es divideix; es multiplica i a més, és diferent”. I ben bé, és el que em deia la meva mare i, el que sento per cadascun d’ells dos és diferent, i és totalment ple per a tots dos. Ho visualitzo com si el Blai i el Guim fossin una gerra cadascun, i entre la seva gerra i la meva ens anem transvasant un líquid d’amor preciós i distingit, especial i únic per a cada recipient, per a cada fill.

I tu? Com et sents si tens més d’un fill? Com t’imagines la maternitat amb més d’1? M’encantarà saber-ho!

 
 
Roser Pont Vilalta

Doula, assessora de porteig i formada en lactància

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/6/e/instintdemare.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *